18/6/17

Πωλούνται δρόμοι


Οι νέες τεχνικές εξόρυξης πετρελαίου κρατούν σχετικά χαμηλά τις τιμές και γι’ αυτό οι μεγάλες πετρελαιοπαραγωγές πόλεις του Τέξας των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.


Η τελευταία λύση που βρήκαν για να μαζέψουν χρήματα είναι να πωλούν όχι απλώς τα ακίνητα του Δήμου αλλά ακόμη και τους μεταξύ τους δρόμους. Η αρχή έγινε με ένα διυλιστήριο στο Χιούστον το οποίο αγόρασε όχι μόνο τα οικόπεδα γύρω του αλλά και τις μεταξύ τους οδούς ώστε να δημιουργήσει μια τεράστια ενιαία ιδιοκτησία.

Με την αφραγκία που μας δέρνει και εδώ στην Ελλάδα μην παραξενευτείτε αν κάποια κυβέρνηση αρχίσει μια μέρα να πουλάει τα πεζοδρόμια στους μαγαζάτορες. Άλλωστε, οι Αρχαίοι Αθηναίοι ήταν και εδώ πρωτοπόροι χρεώνοντας όσους ιδιοκτήτες είχαν πόρτες που άνοιγαν προς τα έξω ή μπαλκόνια πάνω από μέρος του δρόμου.

Όλα αυτά τα μέτρα απελπισίας φυσικά έλαβαν χώρα όχι την εποχή της δόξας των Αθηναίων αλλά κάποια χρόνια πριν την υποταγή στους Ρωμαίους. Έτσι συμβαίνει όμως συνήθως. Πρώτα καταστρέφεται η οικονομία και μετά όταν το κράτος δεν μπορεί πια να αμυνθεί χάνεται και η ανεξαρτησία.

Γιώργος Επιτήδειος του Στεφάνου
Οικονομολόγος-προγραμματιστήςhttp://blogs.in.gr/blogger/post/?aid=1500149235&cid=660


==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017. Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας