17/6/17

Πούτιν: Δεν υπάρχει λόγος να τα σπάσουμε με τους ΚούρδουςSAFIN Hamed, AFP


Η νίκη επί της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή δεν θα ωθήσει τη Ρωσία να διακόψει τις σχέσεις της με τους Κούρδους στην περιοχή, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

Η Ρωσία θα συνεχίσει τις επαφές της με τους Κούρδους, οι οποίοι παίζουν σημαντικό ρόλο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενώπιον των δημοσιογράφων.

«Διατηρήσαμε πάντα σχέσεις με τον κουρδικό λαό και δεν βλέπω κανένα λόγο να τις διακόψουμε. Αλλά πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η κοινή αποστολή για την οποία ήδη συζητήσαμε. Είναι ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας. Γνωρίζουμε, και το έχω ξαναπεί, ότι οι Κούρδοι μαχητές συμβάλλουν σημαντικά στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
«Οι κουρδικές μονάδες είναι πολύ αποτελεσματικές», δήλωσε ο Πούτιν στο ερώτημα αν η Ρωσία θα σταματήσει να μιλήσει με τους Κούρδους μετά τη νίκη επί της τρομοκρατίας.


Την ίδια στιγμή, οι ρωσικές αρχές έχουν επαφές με τις ιρακινές αρχές.
«Όσον αφορά μια ευρύτερη συνεργασία, εσείς ο ίδιος αναφερθήκατε στη συνάντησή μου με τον ηγέτη του ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί. Εργαζόμαστε εντατικά με το Ιράκ και αυτές οι σχέσεις θα εξελιχθούν», σημείωσε ο πρόεδρος.

Οι σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν στο Ιράκ πηγαίνουν κρεσέντο. Η Ρωσία έγινε μία από τις πρώτες χώρες στο κόσμο που άνοιξε γενικό προξενείο το 2007 στο Ερμπίλ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε κατ 'επανάληψη για τις «καλές σχέσεις με τον κουρδικό λαό».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κουρδικό ζήτημα είναι πολύ ευαίσθητο, η ρωσική πολιτική στον τομέα αυτό «θα πληροί τους κανόνες του διεθνούς δικαίου».

Μετάφραση στα ελληνικά από Κριστιάν Ακκυριά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά, 


==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017. Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας