3/6/17

Forbes: "Οργισμένοι" με τον Trump οι Zuckerberg, Benioff κι άλλοι δισεκατομμυριούχοιΤης Kate Vinton

Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Donald Trump να αποσύρει την συμμετοχή των ΗΠΑ από τη συμφωνία των Παρισίων για το Κλίμα συνοδεύτηκε από την γενική κατακραυγή του επιχειρηματικού κόσμου – μεταξύ των οποίων και πολλών δισεκατομμυριούχων συναδέλφων του.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Τραμπ την Πέμπτη, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, πόσταρε την εξής δήλωση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης: "Η απόσυρση από τη συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα είναι κακή για το περιβάλλον και για την οικονομία, ενώ βάζει σε κίνδυνο το μέλλον των παιδιών μας", προσθέτοντας μάλιστα πως όλα τα data centers του Facebook από εδώ και στο εξής θα "τροφοδοτούνται 100% από ανανεώσιμη ενέργεια”.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Salesforce, Marc Benioff, ο οποίος την Τετάρτη το βράδυ δημοσίευσε μια επιστολή στο Twitter - την οποία συνυπέγραφαν πολλές εταιρείες που ζητούσαν από τον Trump να μην εγκαταλείψει τη Συμφωνία του Παρισιού - επανήλθε την Πέμπτη για να δηλώσει "βαθιά απογοητευμένος" με την απόφαση του Trump. "Θα διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής", ανέφερε χαρακτηριστικά σε tweet του.

Ο ιδρυτής της SpaceX, Elon Musk αποσύρθηκε από την επιτροπή συμβούλων του Trump μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση για το κλίμα, τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει την Τετάρτη. "Η κλιματική αλλαγή είναι πραγματικότητα. Η έξοδος από την συμφωνία του Παρισιού δεν είναι καλή ούτε για την Αμερική, ούτε για τον πλανήτη”, τουίταρε ο ίδιος.

Ένας τέταρτος δισεκατομμυριούχος του τεχνολογικού κλάδου, ο CEO των Twitter και Square, Jack Dorsey, χαρακτήρισε την απόφαση "μια απίστευτα κοντόφθαλμη και οπισθοδρομική κίνηση" σε ένα tweet του την Πέμπτη. Επίσης, ευχαρίστησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Disney, Bob Iger που ακολούθησε το παράδειγμα του Musk, εγκαταλείποντας την επιτροπή συμβούλων του Trump.

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και δισεκατομμυριούχος, Michael Bloomberg, όχι μόνο αποδοκίμασε την απόφαση του Trump αλλά δεσμεύτηκε πως θα προσφέρει έως και 15 εκατ. δολάρια στη Σύμβαση Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή για να αναπληρώσει μέρος της χρηματοδότησης που θα χάσει από τις ΗΠΑ λόγω της απόφασης του Trump.

"Οι Αμερικανοί δεν εγκαταλείπουν τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. Ακριβώς το αντίθετο – προχωράμε μπροστά ", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Bloomberg.

Ο κληρονόμος του Hyatt, J.B. Pritzker - ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για κυβερνήτης του Illinois - τούιταρε ότι η απόφαση του Trump θα "βλάψει σοβαρά τον πλανήτη μας και τις μελλοντικές γενιές".

Ο δισεκατομμυριούχος περιβαλλοντολόγος και πρώην διευθυντής hedge fund, Tom Steyer, έγραψε σε μια ανάρτηση στο Facebook ότι το Trump "προδίδει την ηθική, πολιτική και οικονομική ηγετική θέση της Αμερικής".

Ένας από τους πιο ένθερμους επικριτές του Trump, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Mark Cuban, δεν περιορίστηκε στο να αποδοκιμάσει απλά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου, αλλά κάλεσε τους ηγέτες των Δημοκρατικών να κάνουν περισσότερα από το απλώς να παραπονιούνται. "Πρέπει να υπάρχει ένας στόχος και για αυτό όλοι οι πολιτικοί μας θα πρέπει να καθίσουν με τον Πρόεδρο και να λύσουν αυτό το θέμα και να τον πείσουν να ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ”, υπογράμμισε σε tweet του.

Στο μεταξύ, ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος, ανήρτησε ένα διθυραμβικό tweet λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση της απόφασής του λέγοντας για ακόμα μια φορά "Make America Great Again!”.Capital.gr 
==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017. Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας