7/7/17

Γ.Φίλης: Η Τουρκία δεν αφήνει με τίποτα την Κύπρο


Ο καθηγητής γεωπολιτικής και διεθνών σχέσεων Γιώργος Φίλης μιλώντας στον 9.84 για τις συνομιλίες στην Ελβετία, σημείωσε με νόημα ότι η Τουρκία ότι κι αν πάρει στις διαπραγματεύσεις ουδέποτε πρόκειται να απαγκιστρωθεί από την Κύπρο και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από την Ελλαδική πλευρά, μη ενδεχόμενη ρελάνς με μία δήθεν υποχωρητικότητα στα επεμβατικά δικαιώματα που μπορεί να εμφανίσουν επικοινωνιακά οι Τούρκοι, γιατί στη ουσία δεν θα συνιστά καμία υποχώρηση από την πλευρά τους.


Διέβλεψε μάλιστα ότι ο στόχος της Τουρκίας να μπλοκάρει τις γεωτρήσεις στη Κυπρικαή ΑΟΖ, αν δεν εξυπηρετείται από την Διάσκεψη αυτή, που ήταν και ο βασικός λόγος συμμετοχής της, θα επιχειρηθεί να εξυπηρετηθεί ενδεχομένως με μία τεχνητή ένταση στα νότια της Κυπριακής ΑΟΖ, προκειμένου να παγώσει τις γεωτρήσεις αυτές από πολυεθνικούς κολοσσούς που ξεκινούν θεωρητικά στα μέσα Ιουλίου.

=========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017. Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας