3/7/17

Πύργος από ανθρώπινα κρανία στο Μεξικό ρίχνει φως στις θυσίες των Αζτέκων

Ένας «πύργος» από ανθρώπινα κρανία ανακαλύφθηκε στην καρδιά της Πόλης του Μεξικού, ο οποίος αναμένεται να ρίξει φως στις ανθρωποθυσίες που λάμβαναν χώρο στην αυτοκρατορία των Αζτέκων. Ανάμεσα στα κρανία βρίσκονταν και εκείνα γυναικών και παιδιών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει περισσότερα από 650 κρανία, τοποθετημένα σε ασβέστη και χιλιάδες θραύσματα κρανίων σε κυλινδρικό οικοδόμημα κοντά στον Τέμπλο Μαγιόρ, από τους κύριους ναούς των Αζτέκων, εκεί όπου σήμερα βρίσκεται η Πόλη του Μεξικού.

Ο «πύργος» φαίνεται πως αποτελεί τμήμα ενός μεγάλου αριθμού κρανίων, γνωστού ως Χουέι Τζομπαντλί, που τρόμαξε τους ισπανούς κονκισταδόρες όταν κατέλαβαν την πόλη.
«Περιμέναμε ότι θα βρούμε μόνο άνδρες, φυσικά νεαρούς άνδρες, όπως πολεμιστές και το ζήτημα με το ότι βρήκαμε γυναίκες και παιδιά είναι ότι θα πίστευε κανείς πως δεν θα πήγαιναν στον πόλεμο» δηλώνει ο Ροντρίγκο Μπολάνος, βιολόγος - ανθρωπολόγος που μελετά τα ευρήματα.

Ο αρχαιολόγος Ραούλ Μπαρέρα σημείωσε ότι τα κρανία τοποθετήθηκαν στον πύργο πιθανώς αφότου βρίσκονταν σε κοινή θέα στο τζομπαντλί.

Ο πύργος έχει διάμετρο έξι μέτρα και βρισκόταν στη γωνία του ναού του θεού Ουιτζιλοπότστλι, θεού του ήλιου, του πολέμου και των ανθρωποθυσιών. Η βάση του πύργου δεν έχει ακόμη ανασκαφεί.

Σύμφωνα με τον Μπαρέρα, έχουν ήδη ανακαλυφθεί 676 κρανία και αναμένεται να ανακαλυφθούν ακόμα περισσότερα.


Πηγή:in.gr

==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017. Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας