24/7/17

Ποια είναι η νέα μεγάλη ανερχόμενη δύναμη στο χώρο της ενέργειας;Η πρώτη χώρα σε επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα είναι σήμερα η Κίνα και η δεύτερη οι ΗΠΑ. Στην τρίτη θέση όμως (τέταρτη αν η ΕΕ θεωρηθεί ως ενιαία χώρα) βρίσκεται η Ινδία.

Με επαφές φέτος για επενδύσεις στον Καναδά, τη Βενεζουέλα και σχέδια για εξορύξεις πετρελαίου στη γειτονιά μας (στα ανοικτά του Λιβάνου) η μεγαλύτερη δημοκρατία του κόσμου αρχίζει πλέον να δείχνει τη δύναμη της.Η ινδική οικονομία αναπτύσσεται ταχύτατα και ο πληθυσμός της χώρας συνεχίζει να αυξάνει οπότε η ισχυρή ενεργειακή πολιτική αποτελεί απαραίτητο συστατικό για την εξέλιξη της νέας δύναμης της Ασίας.

Όσο περνάει ο χρόνος θα ακούμε όλο και περισσότερο για την Ινδία. Άλλωστε οι Γερμανοί είναι ήδη εκεί και τους πουλάνε τον βιομηχανικό εξοπλισμό που χρειάζεται η χώρα αφού πλέον η Κίνα δεν τους έχει τόσο ανάγκη όσο παλαιότερα.

Γιώργος Επιτήδειος του Στεφάνου
Οικονομολόγος-προγραμματιστής

http://blogs.in.gr/blogger/post/?aid=1500154645


==========================================


 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017. Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας