18/7/17

Κύπρος: Σχεδιασμοί Διάλυσης της Κρατικής Υπόστασης


Οι ΗΠΑ και η Γαλλία με την στρατιωτική τους παρουσία στη Κυπριακή ΑΟΖ, προστατεύουν αμιγώς τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών κολοσσών με τους οποίους σχετίζονται στα ενεργειακά ζητήματα.Αλλά το μεγάλο θέμα είναι ότι μέσω της ανεξήγητης ανασύστασης από Λευκωσία και Αθήνα του θέματος των εγγυητριών δυνάμεων, σε συνδυασμό με τις Τουρκικές βλέψεις, οδηγούμαστε ουισιαστικά στη κατάλυση της μόνης κρατικής οντότητας διεθνώς αναγνωρισμένης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της μετατροπής της Κύπρου σε ένα υβριδικό σύγχρονο προτεκτοράτο.

Αυτό είπαν μιλώντας σήμερα στοΡάδιο 9.84 οι Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος και Σάββας Καλεντερίδης με αφορμή και το νέο βιβλίο του πρώτου από τις εκδόσεις Ινφογνώμων « Η Κύπρος στο Στόχαστρο».


==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017. Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας