3/7/17

Ο πόλεμος WalMart και Amazon ξεκίνησεΗ WalMart δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στην Ελλάδα αλλά αποτελεί τη μεγαλύτερη αλυσίδα υπεραγορών στις ΗΠΑ. Είναι η επιχείρηση με τον μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων στη χώρα και ένα τεράστιο δίκτυο διανομής.

Η Amazon είναι ο μεγάλος νέος παίκτης στην online αγορά κάθε είδους προϊόντων αλλά κάθε μέρα που περνάει γίνεται ολοένα και ισχυρότερη επενδύοντας πλέον και σε φυσικά καταστήματα.

Φαίνεται πως ήρθε η στιγμή αυτά τα δύο μεγαθήρια να αναμετρηθούν όχι πλέον μόνο στην αγορά αλλά σε όλα τα επίπεδα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Bank η WalMart ενημέρωσε τις μεταφορικές εταιρείες που συνεργάζονται μαζί της πως πρέπει να διακόψουν την παροχή υπηρεσιών στην Amazon!

Δεν είναι όμως μόνο οι μεταφορείς που εμπλέκονται στη μάχη. Ο πάντα παρόν στο Twitter αμερικανός Πρόεδρος Trump άρχισε να δημοσιεύσει σχόλια εναντίον της Amazon στον ιδιοκτήτη και μεγαλομέτοχο της οποίας Jeff Bezos ανήκει η εφημερίδα Washington Post.

Πάρτε σουβλάκια ή pop corn και ετοιμαστείτε για τα επόμενα επεισόδια. Εγώ πάντως προβλέπω ως νικητή την Amazon.

Γιώργος Επιτήδειος του Στεφάνου
Οικονομολόγος-προγραμματιστής


πηγή:in.gr 

==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017. Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας