Geopolitics Team

      ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚΛΑΝ

Ο Αλέξανδρος Νίκλαν είναι σύμβουλος θεμάτων ασφαλείας με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ηλεκτρονικής ασφάλειας και ανάλυσης πληροφορίας.
Γεννήθηκε το 1972 στην Κωνσταντινούπολη και είναι πατέρας ενός παιδιού. Σπούδασε πληροφορική και βασικά στοιχεία προγραμματισμού το 1991 ως και το 1992 (Control Data – IBM). Έχει εκπαίδευση και εξειδίκευση με πιστοποιήσεις (CISSP, CHFI, CEH, CWSP, IDM-AC expert) στον χώρο ασφαλείας ηλεκτρονικής πληροφορίας και κυβερνοχώρου.

Έχει εκπαίδευση στο θέμα της τρομοκρατίας και κυβερνο-τρομοκρατίας μέσω προγραμμάτων του Maryland (START) University και του Leiden University σε θέματα ανάλυσης συγκρούσεων και διεθνούς ασφαλείας καθώς και αντίστοιχη εκπαίδευση μέσω προγράμματος του Tel-Aviv University για θέματα ιστορίας της Μέσης Ανατολής. Μετέχει εθελοντικά ως συντονιστής σε ηλεκτρονικά σεμινάρια επιμόρφωσης για το κοινό από το Leiden University σε θέματα τρομοκρατίας.

Εργάστηκε από το 1992 ως το 2012, στον ιδιωτικό τομέα επιχειρήσεων ως στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρίες σε τομείς ασφάλειας, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Από το 2012 εργάζεται ως ανεξάρτητος σύμβουλος ασφάλειας και ανάλυσης ηλεκτρονικών δεδομένων.

Έχει πλήθος δημοσιεύσεων και συμμετοχές σε εκδηλώσεις για θέματα εσωτερικής και διεθνούς ασφάλειας καθώς και δημοσιεύσεις σε ξένο και Ελληνικό Τύπο. Είναι ενεργός εθελοντής δασοπυροσβέστης από το 2009 σε ομάδα δασοπυροσβεστών/διασωστών στην Αττική (ΟΕΔΔ) με πιστοποιημένη εκπαίδευση από το Πυροσβεστικό Σώμα ως εθελοντής της ΓΓΠΠ.

Γνωρίζει Αγγλικά και βασικά στοιχεία Τουρκικής γλώσσας.





                  ΓΙΩΤΑ ΧΟΥΛΙΑΡΑ

Η Γιώτα Χουλιάρα σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο αλλά την κέρδισε η μεγάλη της αγάπη, το ραδιόφωνο. Μετά τα μαθήματα ορθοφωνίας, ξεκίνησε μαθήματα δημοσιογραφίας και εργάστηκε για χρόνια στην παραγωγή ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών τoυ τηλεοπτικού σταθμού Αρτ.
Από το 2009 μέχρι το 2014 είχε καθημερινή πρωινή πολιτική εκπομπή (6:00 με 8:00 ) στους 90,6 Art Fm. Από το 2012 είναι αρχισυντάκτρια στο γεωπολιτικό portal Geopolitics and Daily News και στο ηλεκτρονικό γεωπολιτικό περιοδικό του.

Το 2013 έγινε σύμβουλος πολιτικής για την εταιρία ασφαλείας IISCA μέχρι και το 2015. Από το 2013 μέχρι το 2015 συνεργαζόταν με τα περιοδικά Hellenic Nexus και Τρίτο Μάτι ως πολιτικός συντάκτης/αρθρογράφος. Το 2014 έγινε αρχισυντάκτρια στο διμηνιαίο περιοδικό πολιτικής και οικονομικής φύσεως Κοινωνική Επιθεώρηση. Το 2015 ανέλαβε ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων στην ΑΓΣΕΕ (Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος ) που εργάζεται ως και σήμερα. Από το 2015 είναι ανταποκρίτρια σε θέματα πολιτικής για τον HELLAS FM ( ραδιόφωνο ΝΥ, ΗΠΑ) καθώς και στην Βεργίνα Τηλεόραση ( Θεσσαλονίκη)

Αυτή την περίοδο ετοιμάζει το πρώτο της βιβλίο,μια έρευνα για ιστορικά και κοινωνικά μηνύματα πίσω από τους μύθους και τα παραμύθια.Παράλληλα αρθρογραφεί για το περιοδικό Plan Be που κυκλοφορεί κάθε μήνα με τον Ελεύθερο Τύπο καθώς και για το περιοδικό Νimbus των εκδόσεων Άλλωστε.

Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά.



Βιογραφικά Αρθρογράφων (Με αλφαβητική σειρά) 



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΙΚΑΣ

Ο Δημήτρης Γκίκας είναι Φιλόλογος, με σπουδές στη Θεολογία και τη Φιλοσοφία και Διδάκτωρ Πολιτικής Φιλοσοφίας και Φιλοσοφίας της Τέχνης.

Είναι Καθηγητής και Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών προγραμμάτων και Δράσεων στο ΙΕΚ American Education του Ομίλου New York College.

Αρθρογράφος και Επιστημονικός Συνεργάτης του περιοδικού Ιστορικά Θέματα. Έχει συγγράψει και δημοσιεύσει πλήθος βιβλία, άρθρα και μελέτες σε θέματα Γλώσσας, Εκπαίδευσης, Ιστορίας, Πολιτικής Φιλοσοφίας, Ρητορικής, Θεολογίας κ.ο.κ. 

Είναι μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Καλλιθέας και μέλος της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά.

========================================================



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΑΡΗΣ 



Ο Παναγιώτης Κάρδαρης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1982, έχει πραγματοποιήσει Θεολογικές Σπουδές στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει συμμετάσχει σε πολλά θεολογικά σεμινάρια και ημερίδες. 

Δραστηριοποιείται στον χώρο της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και των επιχειρήσεων ενώ παράλληλα συμμετέχει σε περιοδικά και ιστοσελίδες με ερευνητικά άρθρα αλλά και λογοτεχνικά κείμενα. Μελετά την δυτική πνευματική παράδοση, τη δυτική θεολογία, τις αρχαίες θρησκείες της Μεσοποταμίας και της Αιγύπτου καθώς και την χριστιανική και ιουδαϊκή αποκαλυπτική γραμματεία, σε όλες τις εκφάνσεις της και ασχολείται με την έρευνα των πηγών της.

Είναι ένθερμος ερευνητής της παράδοσης του δρ. Τζων Ντη, το έργο του οποίου μελετά από την ηλικία των 16 ετών. Μαζί με την συνεργάτιδά του και αδελφή στο πνεύμα, Ευαγγελία Θώμου έχει συγγράψει μια μελέτη επάνω στην Ιερογλυφική Μονάδα του δρ Ντη με τίτλο «Δρ. Τζων Ντη: Η Ιερογλυφική Μονάδα», η οποία κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άλλωστε, Έχει εργαστεί στον τομέα της Ναυτιλίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Αθλητισμού.
Ειδικεύεται στον τομέα της γεωθρησκευτικής ανάλυσης και της επιρροής των θρησκειών στο παγκόσμιο γεωπολιτικό γίγνεσθαι. Κατά την διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας έχει έρθει σε επαφή με πλήθος πολιτισμών και εθνικοτήτων αναζητώντας τις ρίζες της καθολικής γνώσης ή της αλλιώς ονομαζόμενης «κοινής γλώσσας».


========================================================





ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ -ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ


Ο Πολυδεύκης ασχολείται με την γεωπολιτική ανάλυση και την παροχή συμβουλευτικής επί γεωστρατηγικών και αμυντικών θεμάτων, με πολυετή εμπειρία στο χώρο της Άμυνας, της Ασφάλειας και της Διπλωματίας.

Η επιλογή του ψευδωνύμου οφείλεται στην καταγωγή του από τη Σπάρτη, από όπου προέρχεται και ο μυθικός ήρωας. Έχει εκπαιδευθεί στη σχεδίαση εκπαίδευσης και στην ανάλυση ανθρώπινης συμπεριφοράς από το University of Georgia, ενώ έχει συνεργαστεί με φορείς εθνικής ασφάλειας, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό καθώς και σε εκπαιδευτικά προγράμματα του ΝΑΤΟ.

 Στο χώρο της γεωπολιτικής εξειδικεύεται στη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική, ενώ έχει συμμετάσχει στην ανάλυση της διεθνούς τρομοκρατίας και την οργάνωση μηχανισμών αντιμετώπισής της.

Έχει πλήθος δημοσιεύσεων, ως προϊόν της επαγγελματικής του εμπειρίας, τις οποίες εκπονεί στον ελεύθερο χρόνο του για την ευρεία ενημέρωση του κοινού επί θεμάτων γεωπολιτικής που άμεσα ή έμμεσα αγγίζουν τις ζωές μας. Γνωρίζει την αγγλική και την τουρκική γλώσσα, ενώ η αγαπημένη του ενασχόληση είναι το σκάκι.


=========================================================


ΣΥΜΕΩΝ ΧΡΥΣΤΟΦΥΛΛΙΔΗΣ 

Ο Χριστοφυλλίδης Συμεών γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ. To master του αφορά στο πολιτικό marketing-management του Rome Business School. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά. Η προϋπηρεσία του αφορά κυρίως θεσμικούς και πολιτικούς φορείς, καθώς έχει απασχοληθεί ως ασκούμενος στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπως και σε πολιτικά γραφεία. Στα ενδιαφέροντά του υπάγεται η ανάλυση της ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής, ενώ όραμά του αποτελεί η γεφύρωση του χάσματος της πολιτικής από τον πολίτη. Περήφανος Έλληνας, μα και Ευρωπαίος, στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και τάσσεται υπέρ των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.